همه این صفحات توسط گوگل ایندکس شده اند و تفاوت آنها در حضور یا عدم حضور در نقشه سایت خواهد بود. مزیت اصلی استفاده از افزونه Yoast SEO برای ایجاد سایت مپ XML شما این است که آن را بهطور خودکار بهروزرسانی میکند (نقشه سایت پویا). من یک سایت فروشگاهی دارم و متاسفانه در هاستینگ مشکلاتی بوجود اومد و سایت من خوابید و بک آپ و چیزی تحوی من ندادند. بعد از دو هفته دوباره به بالا آوردن سایت کردم و الان از ۲۷۴ صفحه ای که url ها در سایت مپ محصولات هست ۳۰ تای اون رو شناخته و بقیه رو ایندکس نکرده و این برای من جای سوال هست. که چرا اون url ها رو نشناخته , بصورت دستی هم url صفحه رو وارد می کنم ولی میگه در sitemap نیست.
RSS/Atom Feeds به موتورهای جستجو اعلام میکند که وبسایت شما آپدیت شده است یا محتوایی تازه روی آن قرار گرفته است. گوگل پیشنهاد میکند که از سایت مپ در کنار این ابزار استفاده کنید تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات را شناسایی کنند. در ضمن این ابزارها علاوه بر اعلام آخرین تغییرات و یا محتوای تازه به موتورهای جستجو برای کاربران نیز این محتوا ایمیل میشود و به نوعی به آنها نیز اطلاعرسانی میشود که در ترافیک کلی شما نیز تاثیر دارد. ایجاد کردن یک سایت مپ بسیار راحت است، اگر و تنها اگر ابزار مناسبی برای آن داشته باشید، این ابزارها شامل نرمافزارها و ابزارهای پیشفرض ساخت نقشه سایت و یا افزونههایی نظیر Google XML Sitemaps میباشند. در حقیقت سایتهای وردپرسی که از Yoast SEO استفاده میکنند به صورت خودکار سایتمپ را تولید و استفاده میکند و فقط کافیست آن را فعال کنید.
- این نقشه های سایت می توانند با یکدیگر ترکیب شده و در یک فایل XML دیگر (مثلا با نام sitemap-index.xml) قرار گیرند.
- با استفاده از افزونه یوست سئو میتوانید نقشه سایت را ایجاد کرده و صفحات سایت را مدیریت کنید.
- در ابزار سرچ کنسول ، در منوی Crawl ، در بخش sitrmaps می توانید آدرس نقشه ی سایت خود را وارد کرده و به گوگل معرفی کنید.
- عملکردهای مهم زیادی را برای بهبود سئوی وب سایت شما انجام می دهد.
در تصویر بالا موتورهای جستجو می توانند تنها به نگاه کردن به نقشه سایت، به هر نه صفحه آن پی ببرند. در حالی که تنها برای رسیدن به صفحه شماره 9، بایستی پنج لینک داخلی دنبال گردد. با آپدیت و تغییر صفحات سایت شما، موتورهای جستجوی گوگل متوجه این تغییرات خواهند شد. شما می توانید گزینه های اساسی را مرور کنید که در آن می توانید افزونه را از اطلاع رسانی به موتورهای جستجو غیرفعال کنید، محدودیت حافظه PHP و موارد دیگر را افزایش دهید.
صفحات بیکیفیت و بیارزش موجود در نقشه سایت
موتورهای جستجو نظیر گوگل، مناسبترین نتایج مرتبط با جستجوی کاربران را از سایتها بیرون کشیده و آنها را به کاربران نشان میدهند. آنها با استفاده از خزندهها به خواندن، سازماندهی و فهرست کردن اطلاعات موجود در اینترنت میپردازند. اما نقش سایت مپ در این میان چیست؟ سایت مپ، موقعیت صفحات وبسایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهد. وقتی سایت شما، سایت مپ مناسبی نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که رباتهای گوگل محتوای سایت شما را تکراری تشخیص دهد و به این ترتیب به سئوی سایت صدمه بزند. همچنین استفاده از sitemap باعث میشود که رباتها مسیر حرکت بین صفحات سایت شما را بهتر درک کرده و بدانند چه صفحاتی، در چه بخشهایی و با چه سلسله مراتبی در سایت شما وجود دارد.
آنالیز تخصصی سئوکار
بنابراین موتورهای جستجو مانند گوگل به راحتی می توانند محتوای شما را کشف و فهرست بندی کنند. ابزارهای مختلفی وجود دارند که میتوانند با استفاده از آنها فایل نقشه را ایجاد کنید. به طور کلی بهترین راه این است که نرمافزار وب سایت شما آن را برای شما تولید کند.
شما باید در نقشه جستجوی گوگل به آمار نقشه سایت خود توجه داشته باشید. این می تواند خطاهای خزشی و صفحات مستثنی از پوشش جستجو را به شما نشان دهد. اکنون که نقشه سایت XML را به گوگل ارسال کردید، بیایید نگاهی به نحوه استفاده از آن برای وب سایت خود بیاندازیم. اکنون به وب سایت وردپرس خود بروید و افزونه Insert Headers and Footers را در وب سایت خود نصب و فعال کنید. پس از آن، باید آخرین قسمت URL نقشه سایت خود را در بخش ” Add new sitemap” اضافه کنید و روی دکمه ارسال کلیک کنید.
فقط کافی هست آدرس سایت مپ رو در انتهای این فایل قرار بدین. همانطور که مشاهده می کنید، این افزونه یک سری اطلاعات را در رابطه با وضعیت سایت شما در اختیارتان قرار می دهد. در صورتی که افزونه XML-Sitemap نتواند به موتورهای جستجو اعلام کند که محتوای جدیدی اضافه شده است و آن را ایندکس کند، در این صورت به شما اطلاع داده می شود.
در صورتی که از یک CMS مانند وردپرس و افزونه یوست استفاده میکنید، این کار به صورت خودکار انجام خواهد شد. هرکدام از روشهایی را که پیشتر برای ایجاد نقشه سایت استفاده کنید، صفحاتی که برچسب noindex یا canonical (صفحاتی که ارجاعشان به صفحهی دیگری است) دارند، در نقشه سایت گنجانده نمیشوند. گوگل سرچ کنسول بیشتر مشکلات مربوط به نقشه سایت را به شما اعلام میکند. برای نصب نسخه رایگان افزونه یوست سئو، وارد داشبورد وردپرس سایت خود شوید، و از قسمت افزونهها، و سپس افزودن، میتوانید Yoast SEO را جستجو کنید. روی دکمهی نصب این افزونه کلیک کرده و سپس آن را فعال کنید.