راهکار بهینه  سازی نقشه سایت چیست؟ تاثیر آن در سئو
انتشار: خرداد 19، 1403
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404

راهکار بهینه سازی نقشه سایت چیست؟ تاثیر آن در سئو

به روزرسانی خودکار ساده ترین و بهترین روش مدیریت نقشه است ولی برای سایت هایی که کمتر از 100 صفحه دارند می توان به صورت دستی مدیریت کرد. آدرس دهی در نقشه سایت متناسب با دامنه اصلی بوده و ترجیحاً از حروف فارسی در آن استفاده نشود. سایت های خبری علاوه بر نقشه سایت به یک نقشه سایت خبری شامل 1000 آدرس از آخرین اخبار منتشرشده نیاز دارند. سایت های بزرگ با استفاده Sitemap_index می توانند چندین فایل نقشه داشته و میلیون ها صفحه را به راحتی مدیریت کنند.

  • و اگر سایت شما کاملا جدید است و فقط تعداد انگشت شماری بک لینک دارد، در اینصورت نقشه سایت برای کمک به گوگل در یافتن صفحات شما، بسیار بزرگ است.
  • در نتیجه اگر هیچ سایت دیگری به صفحات شما پیوند داده نشود، ممکن است گوگل صفحات شما را کشف نکند.
  • با این کار، نقشه سایتی که تهیه کرده اید در گوگل سرچ کنسول ثبت می شود و توسط گوگل بررسی خواهد شد.
  • در این موارد شما می توانید با استفاده از نقشه سایت، آدرس صفحات فاقد لینک را به موتورهای جستجو بدهید.
  • در پنل گوگل وبمستر فضایی برای اعلام تکراری بودن محتوای شما وجود ندارد.

از طرفی با توجه به این که در سایت مپ های سنتی به صفحات سایت لینک وجود دارد خود این امر باعث بهبود رتبه سایت می گردد . پیشنهاد میکنم از افزونه google xml sitemaps استفاده کنید زیرا علاوه بر تولید نقشه سایت استاندارد به شما اجازه میدهد درجه اهمیت هر نوع از صفحات را نیز برای گوگل مشخص کنید. امکان قرار گیری این آدرس ها در نقشه سایت وجود دارد ولی باید دقت کنید که در این صفحات از تگ canonical به چه شکلی و با چه آدرسی استفاده شده است. اگر به دسته بندی مربوطه ارجاع داده باشد قرار دادن آن در نقشه سایت نیز کمکی به شما نمی کند. در همین مقاله قسمت «ساختن نقشه سایت و معرفی به گوگل» چند روش مختلف برای ساخت فایل نقشه سایت رو توضیح دادیم.

دسته بندی های نقشه سایت

در این صورت کل اطلاعات را در یک بخش مشاهده و تحلیل خواهید کرد. شما باید نقشه سایت قبلی را حذف کنید و نقشه جدید را به گوگل معرفی کنید. تفاوتی نمیکند که شما فایل آپلود کنید یا در لحظه و براساس اطلاعات دیتابیس این محتوا را تولید کنید. به طور معمول سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس به صورت لحظه ای این آدرس را تولید میکنند.

با اینکه نقشه سایت XML تضمینی برای پایش و ایندکس صفحات به شمار نمی رود، اما ساخت و ثبت آن در گوگل سرچ کنسول موجب افزایش شانس انجام این کار می گردد. حتما لیست صفحاتی که باید در گوگل ثبت شوند را در نقشه سایت خود قرار دهید. فرض کنید در وب سایت خود پست تایپ های مختلفی دارید؛ مانند نوشته ها، برگه ها، محصولات و نمونه کارها. به عنوان مثال شما می خواهید برگه ها، نوشته ها و محصولاتتان در گوگل نمایش داده شوند. زیرا این صفحه ارزش و محتوای چندان خوبی ندارد و این مسئله باعث می شود که در مجموع رتبه سایت شما کاهش پیدا کند. نیازی نیست که نقشه سایت زیردامنه ها در پنل سرچ کنسول سایت اصلی معرفی شده یا بخشی از نقشه سایت اصلی باشند.

سایت مپ (Sitemap) چیست؟ نحوه ساخت نقشه سایت

نقشه سایت شامل “ابر داده(اطلاعات جامع و کامل)” – یا اطلاعات متنی در مورد هر صفحه و ساختار صفحات است. این داده ها به چگونگی ساماندهی صفحات و ارتباط آنها با یکدیگر ، آخرین بار به روزرسانی آنها و غیره می پردازد. نقشه سایت برای اطمینان از اینکه Googlebot تمام محتوایی را که باید ارائه دهید مشاهده می کند ، و درک نحوه سازماندهی آن ضروری است.

نقشه سایت چیست؟ ساخت سایت مپ و معرفی به گوگل

نام آن به گونه ایست که از نظر آنها، ساخت آن نیاز به کدنویسی فراوانی دارد. اما واقعیت اینست که ساخت نقشه سایت آنقدرها هم سخت نیست. تولید نقشه سایت با استفاده از ابزارهای آنلاین و پلاگین ها در سیستم های مدیریت محتوا بسیار آسان است. به زبان ساده، نقشه سایت XML لیستی از یو آر ال های وب سایت شماست. در واقع نقشه سایت مانند نقشه راه موتورهای جستجوست تا به محتوای سایت و نحوه دسترسی به آن پی ببرند.

زمانی که محتوای آرشیو شده سایت شما به خوبی به صفحات فعال سایت، لینک دهی نشده باشد. فرض کنید که بخواهید از کرج در غرب تهران به یک مراسم مهم در تجریش بروید که در شمال شرق تهران قرار دارد. خوب اگر مسیر را بلد نباشید ممکن است دیر به مقصد برسید. باید بهترین و بهینه ترین را از نظر زمان و مسافت پیدا کنید. از طرفی نمیدونم مشکل از قالبه یا نه؛ یا مشکل از ارور ها هستش. در حالیکه خودم توی گوشی یا view page source کروم بررسی میکنم مشکلی نداره.