سایت مپ یا نقشه سایت sitemap چیست؟ ثبت در سرچ کنسول گوگل
انتشار: اردیبهشت 22، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

سایت مپ یا نقشه سایت sitemap چیست؟ ثبت در سرچ کنسول گوگل

در هر صورت باید بدانید که نقشه سایت یک فایل ایستا و ثابت نیست و دائما در حال تغییر است، به همین دلیل بایستی از ابزارهایی که اینکار را به صورت خودکار انجام می دهند استفاده کنید. وقتی صحبت از بودجه کرول می باشد اگر لینک هایی داشته باشید که قرار نیست ایندکس شوند و دارای تگ noindex هستند هیچ نیازی ندارید که آن ها را در داخل نقشه سایت قرار دهید. در این مقاله آموزشی سئو 13 راهکار برای بهینه سازی نقشه سایت آمده است. با انجام این راهکارها می توانید سئو سایت خود را بهبود دهید.

  • در بخش جامعه می توانید سوالات خود را بپرسید و با سایر هم میهنان وردپرسی در ارتباط باشید.
  • قبل از معرفی نقشه سایت خود به گوگل میتوانید از بخش Optimization و قسمت Sitemaps در Google Webmaster Tools از عملکرد درست نقشه سایت خود مطمئن شوید.
  • نقشه سایت XML منحصرا تضمین می کند که خزنده های موتور جستجو URLهای لیست شده بر روی سایت را ایندکس کنند.

سیستم هایی مثل وردپرس به صورت خودکار این کار انجام میدن و فقط کافی هست آدرس رو سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید. وردپرس با نصب افزونه محبوب سئو قابلیت تهیه سایت مپ به صورت اتوماتیک را دارد و بسیاری از کاربران با نصب این افزونه سایت مپ تهیه می کنند. اما پرطرفدارترین افزونه ساخت نقشه سایت در وردپرس Google XML Sitemaps می باشد و ما نیز این افزونه را برای ساخت سایت مپ در وردپرس پیشنهاد می کنیم. در ساده ترین تعریف نقشه سایت(Sitemap / سایت مپ) یک فایل متنی ساده یا XML است که در روت وب سایت تان قرار می گیرد، این فایل حاوی آدرس صفحاتی است که توسط اسپایدر موتور جستجو کرال و ایندکس می شود. RSS/Atom Feeds به موتورهای جستجو اعلام می کند که وبسایت شما آپدیت شده است یا محتوایی تازه روی آن قرار گرفته است. گوگل پیشنهاد می کند که از سایت مپ در کنار این ابزار استفاده کنید تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات را شناسایی کنند.

پس علاوه بر اینکه باید تعیین کنید که پست تایپ مورد نظر توسط موتور جستجوگر ایندکس نشود (یعنی ثبت نشود)، باید مشخص کنید که نمی خواهید این پست تایپ در نقشه سایتی که می سازید هم نمایش داده شود. در مقاله بعدی، در رابطه با نحوه ساخت نقشه سایت و چگونگی معرفی آن به موتورهای جستجوگری همچون گوگل و بینگ توضیح خواهیم داد. امروزه هرچند تا حدودی موتورهای جستجو این ضعف را جبران نمودند ولی نقش نقشه سایت های سنتی در تسریع بررسی سایت ها توسط آن ها مشهود است.

یک روش دیگر افزودن نام سایت مپ “sitemap_index.xml” به انتهای دامنه وب سایت تان است. صفحاتی که با کلمه عبور محافظت می شوند را از سایت مپ خارج کنید، چرا که موتور جستجو نمی تواند به آنها دسترسی پیدا کند. از سویی دیگر می توانید نقشه سایت را به صورت ساختار کدهای شناخته شده نیز تولید کنید و حتما نیازی نیست که در فرمت XML باشد. با این حال شما نیازی ندارید با این کدها سر و کله بزنید و بهتر است اجازه دهید یک ابزار این کار را برای شما انجام دهد.

نقشه سایت چیست

معمولا آدرس نقشه سایت ما در فایل robots.txt نیز درج می شود در نتیجه گوگل امکان دسترسی به آن را خواهد داشت. ثبت و معرفی این آدرس در گوگل به ما کمک می کند تا از ابزارهای تحلیلی و گزارشات تکمیلی در بخش Coverage بهره مند شویم. اگر نقشه سایت داشته باشیم ولی آن را به گوگل معرفی نکنیم این گزارشات فعال نخواهند شد. با ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول به ربات های گوگل اعلام می کنیم که چه صفحاتی برای ما در اولویت ایندکس هستند. در صورتی که این اولویت با سیگنال های دیگری مانند فایل robots.txt، ریدایرکت 301، تگ کنونیکال و تگ noindex در تناقض باشند، بخش Coverage در سرچ کنسول به ما اعلام خواهد کرد.

برنامه نویسی برای ایجاد سایت مپ

مثلا من یک مطلب تازه ای در سایت قرار می دهم و سریع fetch می کنم . این مقاله به کوشش رامین محمودی، صفیه منتظری، حسین بابائی، مینا شهانی و دیگر اعضای تیم نوین تولید شده است. تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم. اگر هیچ فایلی از قبل در این قسمت وجود ندارد، آدرس فایل خود را بگذارید و دکمه Submit را بزنید. در سایتتان از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنید. سایت هایی که از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنند.

اکثر نرم افزار های وبلاگ قادر به ایجاد فید برای شما هستند، اما بدانید که این فید، فقط اطلاعات مربوط به URL های اخیر را ارائه می دهد. سایت شما دارای آرشیو بزرگی از صفحات محتوایی است که جدا شده یا به خوبی به یکدیگر لینک نشده اند. در چنین شرایطی اگر مشاهده می کنید که صفحات مختلف به یکدیگر ارجاع داده نمی شوند می توان آن ها را در سایت خود فهرست کنید تا مطمئن شوید که گوگل آن ها را نادیده نمی گیرد. همچنین اگر می خواهید با سایر بخش های سرچ کنسول و کاربرد آنها آشنا شوی، محتوا "معرفی سرچ کنسول گوگل " را مطالعه کنید. نقشه HTML اجازه می دهد بازدیدکنندگان سایت به آسانی به یک وبسایت هدایت شوند.