و در نهایت، از robots سایت برای پنهان کردن صفحات بی ارزش، تکراری و… استفاده میکنیم. اما کدام صفحات؟ به عنوان مثال ممکن است در میان مقالات وب سایتمان، مقاله ای قدیمی وجود داشته باشد که کمتر از 300 کلمه متن دارد. این مقالات که به زامبی پیج معروفند، باعث کاهش ارزش سئو سایت میشوند. ما با پنهان کردن کل سایت از دید گوگل در ابتدای کار، به خودمان فرصت میدهیم تا صفحات اضافی سایت را حذف کرده و بقیه تغییرات لازم را روی آن ایجاد کنیم. در صورتی که این صفحات پیش فرض قالب در سایت ما ایندکس شوند، گوگل از همان ابتدا به دلیل وجود یک سری مطلب تکراری، اعتبار سئو سایتمان را کاهش میدهد. در نهایت و بعد از اینکه فعالیت های لازم برای طراحی بقیه برگه ها و حذف برگه های اضافی انجام شد، سایت را برای ربات ها قابل بررسی خواهیم کرد.
- این راهنمای مفید از Google اطلاعات بیشتری در مورد قوانینی که می توانید برای مسدود کردن یا اجازه ربات ها به خزیدن صفحات مختلف سایت شما استفاده کنید.
- دقت کنید که دستور disallow باید در خط بعد از user-agent قرار بگیرد.
- این فایل شما را قادر میسازد تا با موتورهای جستجو ارتباط برقرار کنید و به آن ها نشان دهید که چه بخشی از سایت شما را باید ایندکس کنند و چه بخشهایی را نباید ایندکس کنند.
- همیشه آرزو داشتم یک منبع آموزشی فارسی وردپرس میبود تا علاوه بر یادگیری ساده تر وردپرس ، از پیشنهادات آموزشی آن استفاده میکردم.
مدیران این سازمان هم چون میدانند مراجعه کنندهها همهجا را نمیشناسند، پس کنار در ورودی یک باجه اطلاعات درست کردهاند و یک یا چند نفر را مسئول راهنمایی و نگهبانی گذاشتهاند. اگر این افراد راهنما و نگهبان نباشند، کل سازمان دچار هرج و مرج میشود. هرکسی برای انجام کارهایش راهروها را بالا و پایین میکند و کارمندان هم نمیتوانند کارها را به درستی انجام دهند. اجازه دهید برای درک آسانتر فایل Robots.txt از یک مثال ساده شروع کنیم. «بودجه خزیدن» تعداد صفحاتی است که Googlebot در مدت زمان معینی در یک سایت می خزد و فهرست می کند.
اجازه دسترسی کامل
تکتک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم. اولین بخش، Crawl Rate Limit (حد نرخ خزیدن) است و دومی Crawl Demand. با مشخص کردن یک یا چند فیلتر مختلف، مقالههای جذاب و مناسب خودتان را پیدا کنید. برای چت در واتساپ بر روی هر کدام از اکانت های پشتیبانان ما که میخواهید کلیک کنید. مواردی نیز وجود دارد که در آن شما نمی خواهید هیچ گونه بودجه ای را برای ورود به صفحه Google با برچسب noindex هدر دهید. خوشبختانه، نیازی نیست امیدوار باشید که کد شما به درستی تنظیم شده باشد.
کدام یک بهتر است؟ Robots.txt یا noindex؟
در نتیجه صفحه پنل مدیریت سایت وردپرس بدون هیچ اقدام خاصی از لیست ایندکس موتورهای جستجو خارج شده است. برخی سیستمهای مدیریت محتوای قدیمی و برخی از توسعه دهندگان سایت در گذشته، برای افزایش ضریب امنیت، دسترسی موتورهای جستجو را به تمامی شاخههای فرعی سایت مسدود میکردند. این کار سبب میشود تا موتورهای جستجو امکان دریافت تصاویر، فایلهای چندرسانهای، فایلهای CSS و جاوااسکریپت سایت را نداشته باشند. با پیشرفتهایی که گوگل به تازگی داشته است، عدم دسترسی به محتواهای جانبی سبب میشود، تا سایت از نظر موتور جستجو ناقص و با کارایی ناقص مشاهده شود. در مورد کلمات کلیدی کم رقابت، استفاده از ربات افزایش ورودی گوگل قطعاً سبب بالا آمدن سایت شما (ورود به صفحه اول و حتی آمدن به رتبه نخست) میشود اما در کلمات کلیدی پُر رقابت، قضیه آنقدرها آسان نیست.
اگرچه این مقدار برای سایتهای نه چندان بزرگ مقدار کمی نیست، اما برای سایتهایی که صفحات زیاد و محتوای متعددی دارند اقدام مناسبی نمیباشد. بنابراین قبل از استفاده از این مورد به این مسئله دقت کافی را داشته باشید. اگر صفحاتی را میخواهید مشخص کنید که موتورهای جستجو به آنها وارد نشده و از دیدن آنها پنهان بمانند، میتوانید در Robots.txt دسترسی به آنها را محدود کنید. به این نکته توجه داشته باشید که این صفحات توسط گوگل و دیگر موتورهای جستجو بررسی نمیشوند. استفاده از فایل robots.txt برای تمام سایتهای متوسط و بزرگ تقریبا اجتناب ناپذیر است. اما در برخی سایتهای کوچک با تعداد صفحههای محدود، میتوان در مواردی حتی قید این فایل را هم زد و به موتورهای جستجو اجازه داد تا تمام صفحات را بررسی کنند.
فایل robots حاوی دستورالعملهایی برای صدور یا عدم صدور مجوز دسترسی رباتها به شاخههای مختلف وبسایت است. همچنین دستورالعملهای استاندارد و غیراستاندارد دیگری از جمله تعریف نقشه سایت، تعریف دامنهی اصلی سایت، قوانین دسترسی ترکیبی، و زمانبندی مراجعهی ربات به وبسایت میتوانند در این فایل درج شوند. فایل robots.txt دستورالعمل هایی را برای ربات ها مشخص میکند. یک ربات خوب، مانند یک خزنده وب یا یک ربات فید خبری، سعی میکند قبل از مشاهده هر صفحه دیگری در یک دامنه، ابتدا از فایل robots.txt بازدید کند و دستورالعمل های آن را دنبال کند. ربات بد یا فایل robots.txt را نادیده میگیرد یا آن را بررسی میکند تا صفحات وب ممنوعه را پیدا کند. جلوگیری از دسترسی به یک سری از آدرس های سایت به معنای پاک شدن آنها از ایندکس گوگل نخواهد بود.
به کمک دستورات فایل ربات، به راحتی میتوانیم از ایندکس شدن و نمایش اینگونه فایلها در نتایج موتورهای جستجو جلوگیری کنیم. اگر صفحات وبسایت خود را در فایل Robots.txt نوایندکس کنید، گوگل باز هم آن را در نتایج جستجو نمایش میدهد. گوگل به کمک انکرتکست هر لینک و سایر فاکتورها رتبهای به این صفحه در جستجوهای مرتبط میدهد. معمولاً این نوع صفحات در نتایج جستجو بدون توضیحات متا ظاهر میشود چون گوگل محتوای صفحه و توضیحات متا را ذخیره نکرده است. یک فایل robots.txt حاوی دستورالعملهایی برای رباتها است که به آنها میگوید به کدام صفحات وب میتوانند دسترسی داشته باشند و به کدام صفحات نباید بروند.
دقت داشته باشید که لایسنس برنامه بعد از فعالسازی، قابلیت باطل کردن و انتقال به کامپیوتر دیگر را نـدارد. لذا قبل از فعالسازی توجه کنید که بر روی کدام دستگاه می خواهید آنرا فعال نمایید. راضی و وفادار از سراسر دنیا مجهز به دقیقترین برنامه نویسی شبیه ساز رفتار انسانی توضیح بیشتر… مجهز به دقیقترین برنامه نویسی شبیه ساز رفتار انسانی × ما برای ساخت رباتهایمان از دقیقترین و به روزترین تکنولوژی برنامهنویسی استفاده میکنیم که کمک میکند رباتهای ما رفتاری کاملاً انسانی را بروز دهند. در برخی بخشها (به هنگام حرکت دادن ماوس) حتی شبیهسازی لرزش دست انسان نیز در همانندسازی رفتار انسانی لحاظ کردهایم.
با این وجود وجود نقشه سایت تاثیری در اولویتبندی خزش صفحات توسط ربات ندارد. دستور Disallow از پرکاربردترین دستورات در فایل robots.txt است. این دستور مشخص کننده صفحه یا صفحات غیر قابل دسترس برای رباتهای خزنده وب است.