
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404
نقشه سایت چیست و باید شامل چه چیزهایی باشد
خزنده های گوگل هر کدام معیارهای خودشان را برای تشخیص خوب یا بد بودن صفحات دارند. می توانید صفحاتی را به عنوان صفحات مهم تر به گوگل معرفی کنید تا بتوانید روی سئو این صفحات بیشتر کار کنید و از رقیبانتان پیشی بگیرید. شما می توانید توسط سایت مپ مطالب جدیدی را که در سایت خود اضافه کرده اید، به گوگل معرفی کنید. در واقع مزیت اصلی وردپرس و افزونه های سئو وردپرس در این است که این ابزارها با اضافه شدن محتوای جدید بصورت خودکار نقشه سایت شما را بروز می کنند. آیکون نمودار که در گوشه پایین سمت راست دیده می شود، ما را مستقیماً به بخش Coverage متصل می کند که گزارش دقیق تری از وضعیت دسترسی و ایندکس ربات های گوگل به هر صفحه از سایت ارائه می کند.
- باید موارد مختلفی مثل اینکه چه افزونه هایی نصب کردید و یا تنظیمات htaccess شما به چه صورته رو بررسی کنم تا بتونم نظر بدم با این شرایط میتونید از نسخه های قدیمی تر افزونه استفاده کنید.
- یک نقشه سایت خوب می تواند گوگل را به صفحات مهم سایت شما هدایت کند.
- در فایل ایندکس زمان احتمالی تغییرات برای هر فایل نقشه سایت شما بوسیله برچسب مشخص میشود.
- نقشه سایت XML (زبان نشانه گذاری قابل توسعه) در واقع یک فایل متنی حاوی تمام آدرس های موجود در سایت شماست.
- در این مقاله 13 راهکار برای ساختن و بهینه سازی نقشه سایت برای موتورهای جستجو را به شما آموزش خواهیم داد.
همانطور که مشاهده می کنید، این افزونه یک سری اطلاعات را در رابطه با وضعیت سایت شما در اختیارتان قرار می دهد. در صورتی که افزونه XML-Sitemap نتواند به موتورهای جستجو اعلام کند که محتوای جدیدی اضافه شده است و آن را ایندکس کند، در این صورت به شما اطلاع داده می شود. همه این صفحات توسط گوگل ایندکس شده اند و تفاوت آنها در حضور یا عدم حضور در نقشه سایت است. به عنوان مثال، نقشه سایت شما به 5000 صفحه لینک دارد.اما هنگامی که سرچ کنسول گوگل را مشاهده می کنید، سایت شما فقط 2،000 صفحه ایندکس شده دارد. مزیت اصلی استفاده از افزونه Yoast SEO برای ایجاد سایت مپ XML شما این است که آن را به طور خودکار به روزرسانی می کند (نقشه سایت پویا). اینکه تعداد برچسب ها اینقدر بیشتر از تعداد مقالات باشه اصلا درست نیست.
گزارشات گوگل سرچ کنسول را در بخش Sitemap آنالیز کنید
البته به یاد داشته باشیم که سئو فقط محتوا یا لینک سازی نیست. ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل نیز یکی از مباحث جذاب در حوزه سئو تکنیکال است که نه بر جایگاه سایت بلکه بر سرعت دیده شدن آن توسط گوگل تاثیرگذار است. لزوماً به این موارد نیازی ندارید زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو به نقشه سایت XML شما نگاه می کنند. اما اگر فکر می کنید اینها برای بازدیدکنندگان انسان مفید هستند، یک نقشه سایت HTML احتمالاً صدمه ای به سئو سایت شما نمی زند.
نسخه های کانونی URL ها را در نقشه سایت مشخص کنید.
این دو تگ بسیار مهم هستند؛ بنابراین حتما آن ها را به نقشه سایت خود اضافه کنید. البته دقت داشته باشید که دو مورد دیگر ممکن است توسط گوگل نادیده گرفته شوند. نقشه سایت یکی از مسائلی است که علاقه مندان و متخصصین سئو سایت در مورد آن نظرهای متفاوتی دارند. امروزه، تکنیک های سئو مورد نقد و بررسی قرار گرفته و مسئله به وجود آمده این است که آیا نقشه سایت تاثیری در روند سئو دارد یا خیر.
باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحات سایت در سایت مپ، حضور سایت در ایندکس های جستجو را تضمین می کند. به عنوان مثال اگر گزینه “نمایش نوشته ها در نتایج جستجو؟” را بر روی “بله” تنظیم کنید آدرس نوشته های وب سایت تان به سایت مپ اضافه می شوند. تقریبا غیرممکن است که بتوانید تمام لینک ها و ربات ها را در یک وبسایت بزرگ به روز نگه دارید و نقشه سایت را نیز منطبق با کار سایت آپدیت کنید.
نقشه سایت، هویت سایت شماست و باید بدانید چگونه آن را ایجاد کنید و ارتقا دهید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. از همین الان شروع کنید و این موارد گفته شده را به عنوان یک تمرین سئو انجام دهید و نتایج آن را رصد کنید. هر چه سایت مپ شما کوچک تر باشد یعنی سرور سایت خود را کمتر دچار تنش کرده اید. هر چند گوگل و بینگ سایز بین 10 الی 50 مگابایت را برای سایت مپ قبول می کنند اما بهتر است سایت مپ خود را همیشه در دامنه ی پایین تر قرار دهید تا کار گوگل و سرور شما نیز راحت تر شود. وقتی صفحات چندگانه ای دارید که عموما شبیه هم هستند مانند محصولات موجود در یک دسته بندی خاص یا چند رنگ از یک محصول را در صفحات مختلف قرار داده اید.