نقشه سایت به پیدا کردن صفحات مختلف سایت شما توسط ربات گوگل کمک میکند. پس علاوه بر اینکه باید تعیین کنید که پست تایپ مورد نظر توسط موتور جستجوگر ایندکس نشود (یعنی ثبت نشود)، باید مشخص کنید که نمیخواهید این پست تایپ در نقشه سایتی که میسازید هم نمایش داده شود. در مقاله بعدی، در رابطه با نحوه ساخت نقشه سایت و چگونگی معرفی آن به موتورهای جستجوگری همچون گوگل و بینگ توضیح خواهیم داد.
- کاربران با استفاده از HTML Sitemap می توانند ساختار صفحات سایت را مشاهده کرده و به آن ها دسترسی داشته باشند.
- صفحاتی که با کلمه عبور محافظت می شوند را از سایت مپ خارج کنید، چرا که موتور جستجو نمی تواند به آنها دسترسی پیدا کند.
- این فایل متنی برگه ای از سایت است که به روند بازدید سایت از طرف موتور های جستجو کمک میکند.
- اگر بیشتر از 5000 آدرس داشتید، از فایل ایندکس نقشه سایت استفاده کنید که در بخش بعد توضیح داده میشود.
- ما یک آژانس دیجیتال مارکتینگی هستیم که طراحی دیجیتال و تبلیغات شبکههای اجتماعی را نوآورانه انجام میدهیم.
همچنین در نقشه سایت، اهمیت تمام صفحات با هم برابر نیست و گوگل از این طریق، صفحات مهم ما را هم شناسایی میکند. به خاطر اهمیتی که نقشه سایت در سئو و بهینهسازی سایت دارد، در این مقاله به سراغ نقشه سایت رفتیم. قرار است که در ابتدا، بهصورت کامل با ساختار، عملکرد و انواع نقشه سایت آشنا شویم. در ادامه یاد میگیریم که چطور نقشه سایت بسازیم و آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنیم.
اگر قبلاً سایت مپ خود را در گوگل ثبت کرده باشید، تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. بر خلاف فایل robots.txt، موتورهای جستجو نمیتوانند به صورت خودکار به دنبال نقشه سایت بگردند و آن را بخوانند. بنابراین باید خودتان به صورت دستی این قایل را در اختیار گوگل قرار دهید. همین امر شانس دیده شدن صفحات مختلف در موتورهای جستجوگر را افزایش میدهد. افزونه یوست سئو شامل ویژگی های متنوعی از جمله ایجاد و مدیریت نقشه سایت است.
مسیر نقشه سایت را در فایل robots.txt قرار دهید، با اینکار موتور جستجو سریعتر آنرا پیدا می کند. آدرس صفحات و نوشته هایی که محتوای با کیفیتی دارند و احتمالا ترافیک طبیعی بیشتری به وب سایت تان جذب می کنند را در سایت مپ قرار دهید. روش های مختلفی برای ایجاد نقشه سایت وجود دارد، برخی پلتفرم ها اینکار را به صورت خودکار انجام می دهند، در برخی دیگر باید پلاگین مربوطه را نصب کنید. در هر صورت باید بدانید که نقشه سایت یک فایل ایستا و ثابت نیست و دائما در حال تغییر است، به همین دلیل بایستی از ابزارهایی که اینکار را به صورت خودکار انجام می دهند استفاده کنید. وقتی صحبت از بودجه کرول میباشد اگر لینکهایی داشته باشید که قرار نیست ایندکس شوند و دارای تگ noindex هستند هیچ نیازی ندارید که آنها را در داخل نقشه سایت قرار دهید.
آموزش ساخت نقشه سایت
اگر لینک سازی داخلی را به خوبی انجام ندهید و بک لینک زیادی داشته باشید، گوگل به سختی می تواند تمام صفحات سایت شما را پیدا کند. این ابزار نیز همانند 2 ابزار بالا، رابط کاربری سادهای داشته و امکان سفارشیسازی با رنگبندیهای مختلف و گردآوری محتواهای صفحات را در اختیارتان قرار میدهد. همچنین به کمک Writemaps میتوانید سایت مپهای قدیمی سایت خود را آرشیو کنید. اما همه افراد لزوماً با گنجاندن سایت مپ در فایل robots.txt موافق نیستند.
قابلیت سفارشیسازی بالای این افزونه، از دیگر مزایای به شمار میرود. ساخت سایت مپ با Dynomapperبا استفاده از این ابزار میتوانید سایت مپهای تعاملی و در اشکال مختلف (پیشفرض، دایرهای و درختی)، با رنگبندی سفارشی و لوگوی خودتان را طراحی کنید. سایت مپهایی که توسط این ابزار ساخته میشوند به جز نمایش URLهای سایت، این امکان را دارند که کاربران نیز با کامنتگذاری، اطلاعات آنالیتیکس، طبقهبندیها و… در آن مشارکت داشته باشند. امکان drag and drop، گزینههای خزنده پیشرفته و یکپارچهسازی با گوگل آنالیتیکس این ابزار را به یکی از محبوبترین ابزارهای ساخت sitemap تبدیل کرده است. یکی از بهترین افزونه های ساخت نقشه سایت یا sitemap در وردپرس افزونه Yoast SEO میباشد.
ایجاد نقشه سایت با استفاده از افزونه یوست سئو
علاوه بر استانداردهای نقشه سایت برای محتوای وب، گوگل از فرمتهای خاصی برای سایت مپ پشتیبانی میکند که برای رسانههای خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. این موارد شامل نقشههایی برای فایلهای ویدئویی، تصاویر، محتوای موبایلی، کد منبع نرم افزار و محتوای خبری هستند. بعد از اینکه فرمت مناسب نقشه سایت در فضای نام اعلام شد، میتوان تمامی محتواهای اضافی دیگر را به آن افزود. در مقابل این نوع Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. این نوع نقشه سایت، بیشتر برای کاربران مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانند محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند.
اگر قبلا سایت مپ خود را ثبت کرده باشید، لیستی از صفحات را در این قسمت مشاهده می کنید. در صورتیکه سایت شما استاتیک است می توانید از ابزارهای آنلاین جهت ایجاد نقشه سایت استفاده کنید. به همین دلیل است که استفاده از Sitemap در بهینه سازی سایت بسیار با اهمیت است. ربات ها و خزنده های گوگل و سایر موتورهای جستجو از لینک های داخلی برای پیدا کردن صفحات استفاده می کنند. کاربران با استفاده از HTML Sitemap می توانند ساختار صفحات سایت را مشاهده کرده و به آن ها دسترسی داشته باشند. نردبان قصد دارد به شکلی حرفهای، جایگاه مشتری را در فضای وب دگرگون کند.